Erttilän ja ulkokentän säännöt

ERTTILÄN SÄÄNNÖT
Erttilässä ei saa kulkea ulko-, korko-, nappula- tai piikkipohjaisilla kengillä!        

Koirat tulee aina pitää kytkettyinä kaikkialla treenitilan ulkopuolella.

Ulkoilutathan koirasi etukäteen kotona tai kiinteistön välittömän läheisyyden ulkopuolella.
Erttilässä on sotkusakko, 20 €/sotku (pissa, kakka, oksennus).
Sakko maksetaan Mobile Paylla annettuun numeroon tai käteisellä Ertin kouluttajalle, mikäli sellainen on paikalla.
Jäljet tulee siivota heti vahingon satuttua siihen tarkoitetuilla aineilla/välineillä.
Siivoamattomasta tai paperilla hangatusta sotkusta veloitetaan 40 € siivousmaksu vuokraajalta.
Suosittelemme, että ulkoilutat koirasi hyvin ennen treeniä ja käyttämään koiran merkkailun tai virtsankarkailun estämiseksi juoksuhousuja tai urosvyötä.  

Juoksuiset nartut saavat treenata hallissa puhtaat juoksuhousut jalassa.

Tilassa käytetyt treenivälineet tulee palauttaa omalle paikalleen varastoon.
Älä raahaa esteitä mattoa pitkin, mikäli et jaksa kantaa, niin niiden siirtämistä varten on pyörällinen alusta.
Kontaktiesteiden (Puomi, keinu ja A-este) siirtäminen pois treenisalista ja purkaminen on kielletty.

Jokainen on itse vastuussa omista tai koiransa aiheuttamista vahingoista tilalle tai treenikalustolle.

Tiloissamme treenatessa sitoudut käyttämään eettisiä koirankoulutusmenetelmiä.

Vuokraamalla tilan tai osallistumalla tapahtumiin Erttilässä hyväksyt kameravalvonnan. Valvonta on käytössä turvallisuuden sekä ilkivallan vuoksi. Tarkemmin asiasta rekisteriselosteessa.

ULKOKENTÄN SÄÄNNÖT

Eteläisellä Salmitiellä, Masalassa on kerhomme harrastamisemme keskuspaikka kesäaikaan.
Hoidettu ja siisti kenttä luonnon helmassa on jokaisen jäsenen eduksi, samoin kannattaa noudattaa kentällä oleskelua varten laadittuja sääntöjä.

Ainoastaan jäsenillämme on oikeus käyttää kenttää. Ulkopuolisilla kentällä treenaajilla täytyy olla hallituksen lupa. Kursseihin osallistumisilmoituksissa mainitaan erikseen, jos ei-jäsenet saavat osallistua.

Kentän portti on pidettävä aina lukittuna, kun kentällä ei ole toimintaa.

Sairastavaa koiraa ei saa tuoda kentälle. Virustartuntojen ehkäisemiseksi on myös muistettava riittävän pitkä varo-aika!

Kiima-aikaiset nartut saavat osallistua koulutuksiin, jos ne käyttävät juoksu-suojia ja odottavat vuoroaan kentän ulkopuolella. Muista mainita asiasta kouluttajallesi!

Kentälle ei ole soveliasta mennä ennen oman ryhmän alkamista. Edelliselle ryhmälle on suotava oma suoritusrauhansa.

Jokaisen treeneihin osallistuvan on syytä saapua riittävän ajoissa paikalle. Näin toimimalla jokainen huolehtii, että ehtii käyttämään koiransa kunnolla tarpeillaan, lämmitellä sen lihaksiston riittävästi ja myös ohjaaja osaltaan samalla vastaa oman lihaksistonsa verryttämisestä.

Kenttä on pidettävä täysin puhtaana kaikista koiran jätöksistä ja muistakin roskista. ERTTI ei ole velvollinen huolehtimaan koiranjätöspusseista, vaan niiden vieminen roskiin on koiran ohjaajan vastuulla.

Kentällä olevista agilityesteistä vastaa jokainen niitä käyttävä. Esteet ovat ainoastaan koirien käyttöön. Mahdollisista tahattomista tai tahallisista esteiden rikkoontumisista tulee välittömästi ilmoittaa ERTIN hallitukselle. ERTIN hallitus käsittelee kokouksessaan jokaisen tapauksen erikseen mahdollisten korvaus – ym. osalta. Tärkeintä on kuitenkin ilmoittaa rikkoontumisesta, jotta ei vaaranneta koiriemme turvallisuutta.

Jokainen treeneihin osallistuva on velvollinen ottamaan osaa esim. agilityradan rakentamiseen, esteiden siirtoon yms. helpottaakseen vapaaehtoisesti toimivien kouluttajiemme urakkaa ja siten myös tuomalla koulutuksiin sujuvuutta ja yhteishenkeä.

Noudatamme ERTISSÄ eettisiä sääntöjä koiran koulutuksessa. Emme suvaitse minkäänlaista koiran fyysistä kurittamista kentällämme.

Kentän vieressä olevalle rekkojen lastausalueelle EI saa jättää autoja, eikä myöskään kentälle tulevan hiekkatien varteen, koska rekat eivät mahdu silloin kääntymään lastauspaikalle. Autot pysäköidään tien varteen maansiirtoalueen ja matonpesupaikan välille. Autoja ei saa parkkeerata Masalanportin parkkipaikoille!