KOULUTTAJAT

SANNA LAATIKAINEN

ANSIOT JA NIMITYKSET

  • AMMATTITUTKINNON SUORITTANUT ELÄINTENKOULUTTAJA
  • AVA1 AGILITYN APUVALMENTAJA
  • ARKITOTTELEVAISUUSKOULUTUSOHJAAJA
  • TOTTELEVAISUUSKOULUTUSOHJAAJA
  • RALLY-TOKOKOULUTUSOHJAAJA
  • NOSEWORK-KOULUTTAJA
  • ERTIN KUNNIAJÄSEN

Olen Sanna, -79 syntynyt kirkkonummelainen koiraharrastaja ja Ertin jäsen vuodesta 2008 saakka.
Perheeseemme tuli ensimmäinen koira, kun olin 3,5 -vuotias ja siitä lähtien minulla on aina ollut koiria.
Kouluttamisen Ertissä aloitin n. vuonna 2010.

Olen suorittanut Taitotalossa eläintenhoitajan ammattitutkinnon, osaamisalana eläinten kouluttaminen, vuonna 2020. Näytössä minulla oli eläiminä koirat ja kanit.
Suoritin arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin vuonna 2016, kilpatottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin vuonna 2017 ja Rally-Tokokoulutusohjaajakurssin vuonna 2018. Olen myös agilityn AVA1-valmentaja sekä koulutan myös noseworkia. Lisäksi sheippaus on lähellä sydäntäni.

Nykyisen koirani hovawart Siirin (synt. vuonna 2018) kanssa kisaamme Rally-Tokossa voittaja-luokassa, noseworkissa ensimmäisessä luokassa sekä tokossa ALO-luokassa. Lisäksi harrastamme etsintää, Hoopersia, verijälkeä, Dog Parkouria sekä rottajahtia.

Edesmenneistä koiristani Senni, Mira ja Ronja ovat suorittaneet hyväksytysti Kiva Koirakansalainen-testin ja Ronjalle on myös myönnetty Suomen Kennelliiton kunniamaininta sankarillisen toiminnan johdosta.
Ronja jäljesti metsään eksyneen naapurini koirineen eräänä tammikuisena iltana.

Tärkeintä koiran koulutuksessa on hyvä yhteistyö koiran ja omistajan välillä. Koulutan positiivisilla, palkkaukseen perustuvilla, menetelmillä.

********************************

HANNAH VIHTONEN

Olen Hannah Vihtonen Kirkkonummelta. Olen ammatiltani eläintenkouluttaja (AT, EAT) ja olen suorittanut/suorittamassa seuraavat osatutkinnot:

Työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen (hyväksytty, 2022, osaaminen osoitettu agilitykoulutuksissa)
– Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta (hyväskytty, 2024)

Olen toiminut koirakurssien vetäjänä vuodesta 2011 ja vuodesta 2018 olen toiminut alalla päätoimisena yrittäjänä. Vedän eniten eritasoisia agilityvalmennuksia, pentu- ja arkitottelevaisuuskursseja ja yksityiskoulutuksia eri aiheissa. Koulutuksissani haluan tuoda esille koiran tunnetilojen huomioiminen ja suhteemme koiriin, myös harrastamisessa. Olenkin monesti kuullut, että koulutustapani on koiralähtöinen.

Kotona asustaa tällä hetkellä sileäkarvainen collie poika Dastro, joka on syntynyt 2019. Dastron kanssa harrastetaan agilityä ja rally-tokoa. Molempia lajeja tehdään tällä hetkellä vain huvin vuoksi, tulevaisuudessa kenties kisataankin. Vaikka itse tykkään kisata ja olen kisahenkinen, haluan varmistaa, että harrastukset pysyvät Dastrolle myös kivoina eikä tulospainoitteisina, joten edetään omassa tahdissamme. Tärkeintä on kuitenkin hyvinvoiva koira ja niihin asioihin keskitytään arjessa monipuolisen liikunnan, leikkimisen, virikkeiden ja levon kautta.

Tervetuloa kurssilleni!

***********************************
LOTTA RAVASKA

Olen Lotta, Espoolainen koiraharrastaja, koiran trimmaaja ja -kasvattaja.
Ensimmäisen koirani sain 9 -vuotiaana ja sen jälkeen erilaiset koiraharrastukset veivät mennessään! Vuosien aikana olen ehtinyt harrastaa koirieni kanssa laidasta laitaan erilaisia lajeja, sekä kilpaillut koiranäyttelyissä, agilityssa ja rally-tokossa koirieni kanssa. Nuorempana kilpailin myös junior handlerissa, minkä ansiosta opin esittämään erilaisia koiria ja koirarotuja.  

Kotona minulla on muutama pikku puudeli, joiden kanssa harrastellaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, rottajahdista koiranäyttelyihin. Erityisesti koiranäyttelyissä kierrämme aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla, ja niissä koirani ovat menestyneetkin hyvin.

Koulutukseltani olen eläinjalostuksen agronomi, minkä ansiosta olen päässyt syventämään osaamistani eläinten hyvinvointiin liittyen Helsingin yliopistolla.

Mielestäni koiran koulutuksen pitää perustua positiiviseen vahvistamiseen ja harrastamisen tulee olla mukavaa niin koiralle kuin omistajallekin!

***********************************

MILANA NIEMI

Nimeni on Milana Niemi.Olen alun perin kotoisin Pietarista, mutta asunut ja tehnyt töitä Suomessa yli 30 vuotta.
Lapsuudestani lähtien koirat ovat olleet iso osa elämääni. Äitini työskenteli eläinlääkärinä ja talossamme oli aina eläimiä. 12-vuotiaana sain ensimmäisen koirani, jota kasvattaessa ja kouluttaessa aloin kiinnostumaan koiraharrastamisesta ja siitä kaikki alkoi..

Pietarissa valmistuin koiranohjaajaksi Venäjän kennelliiton koulussa v.1988. Tämän jälkeen siirryin kouluttamaan palveluskoiria  Obedience (TOKO)-luokissa. Venäjällä olen kouluttanut myös poliisi-koiria. 
Suomessa olen työskennellyt koiranohjaajana vuodesta 2014. 

Olen suorittanut Suomen Palveluskoiralliitton järjestämät TOKOn ja Rally-Toko:n koulutusohjaajan koulutus ohjelmat. Minulla on molemmista kursseista pätevyydet ja toimen myös näiden lajien kouluttajana. 
Tämän lisäksi olen suorittanut Suomen Palveluskoiraliiton Liikkeenohjaajakurssin, eli minulla on pätevyys toimia TOKO-kokeissa liikkurina.
Olen myös suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksen kurssin (Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy) eläinten oppimisesta ja kouluttamisesta vuonna 2023 ja tällä hetkellä suoritan syventäviä opintoja koirien lajityypillisestä käytöksestä. 

Omistan kolme koiraa, joiden kanssa harrastan erilaisia lajeja kuten TOKOa, RALLY-TOKOa, nenätyöskentelyä (Nose Work), agilityä ja jäljestämistä. Kilpailen menestyksekkäästi Suomen tottelevaisuus kilpailuissa (TOKO) koirani Ben-beaglen kanssa VOI-luokassa  ja olemme usein sijoittuneet palkintokorokkeelle, sekä RALLY-TOKOssa kahden koirani kanssa. Olemme molempien kanssa tällä hetkellä kilpailemassa VOI -voittajan luokissa. 

******************************


ANNE TAMMINEN

Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja Anne Tamminen. Minulla on kaksi työkoiraa, ja koska koirien kokonaisvaltainen hyvinvointi on mielenkiintoni kohteena, olen kouluttautunut koirien dobopallokouluttajaksi, koulutetuksi koirahierojaksi ja koirien jäsenkorjaajaksi sekä nyt suoritan Taitotalossa erikoisammattitutkintoa ongelmakoirista. Osallistumalla erilaisille kursseille ja luennoille pystyn pitämään oman työkalupakkini monipuolisena.

Eläimen hyvinvoinnin ja tunnetilojen huomioiminen on pohja kaikelle kouluttamiselle, ja kouluttajana pyrin oivalluttamaan koiranomistajan kouluttamaan koiraansa positiivisesti, ja näin koirakon luottamukselliset välit vain paranevat. Ammatillisena opettajana ja eläinavusteisena nepsy-valmentajana uskon oivalluttavaan ja kannustavaan opettamiseen: haluan löytää jokaiselle koirakolle sopivan tavan oppia ja opettaa taitoja ilman stressiä positiivisten kokemusten kautta. Perustottelevaisuus on myös vahva perusta kaikkeen koiraharrastamiseen. Koulutuksissani pyrin aina luomaan rennon ilmapiirin, jolloin oppiminen on tehokasta ja kaikilla mukavaa.

Olen kouluttanut ryhmätunteja koirakoulussa viitisen vuotta: pentu-, arkitaito- ja tempputunteja, nose workia, sienien etsintää sekä rallytokoa sekä nyt myös nk. ongelmakoiria. Minulla on kaksi cockerspanielia, joista toinen, näyttelylinjainen Harpo, toimii virallisena hypokoirana. Ruben, käyttölinjainen cockeri, on opettanut, miten ihmisarkaa koiraa koulutetaan; sen kanssa on todella saanut käyttää mielikuvitusta siinä, että olen löytänyt sitä motivoivat palkat. Toukokuussa 2023 läpäisimme palveluskoirien bh-käyttäytymiskokeen Rubenin kanssa. Koirieni kanssa harrastan nose workia, rallytokoa, tokoa, agilityä, ihmis- ja esine-etsintää, sienien etsintää sekä koiratanssia.

Olen Suomen eläintenkouluttaja ry:n jäsen ja sitoutunut noudattamaan Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä.

*******************************

KATJA SÄRKKÄ -tokokouluttaja

Olen käynyt kasvattajan peruskurssin 2002 ja kennelnimi minulle on myös myönnetty 2002 (en tosin ole kasvattanut yhtään pentuetta). Vuonna 2004 kävin myös kasvattajan jatkokurssin. Koirankouluttajakurssin kävin 2006 (Helsingin seudun kennelpiiri ry) ja koulutusohjaajakurssin 2008 (SPKL). Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa suoritin 2011 perusopinnot käyttäytymistieteellisestä kouluttajakoulutuksesta (Eläinkouluttaja). Tämän jälkeen 2011 suoritin ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot myös Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Olen myös osallistunut erilaisille
luennoille ja seminaareihin esim. Tommy Wirén, Tuire Kaimio ja Dr. Sophia Yin. Tokoa olen kouluttanut kahdessa eri koirakerhossa sekä omalla toiminimellä. Lisäksi olen kouluttanut koirakerhossa PK-hakua ja esine-etsintää. Pentukursseja ja arkitottelevaisuutta olen myös kouluttanut omalla toiminimellä.

Omien koirieni kanssa olen kilpaillut tottelevaisuuskokeissa joka luokassa, palveluskoirahaussa alo- ja avo- luokissa, mejässä, vesipelastuksessa soveltuvuuskokeessa ja alo-luokassa sekä paimennuksessa (perinteinen). Lisäksi olen koirieni kanssa harrastanut rallytokoa ja agilityä. Tällä hetkellä meillä on kotona whippet Vinski. Saa nähdä mistä lajeista innostutaan Vinskin kanssa, mutta uutena lajina varmaankin rata- ja/tai maastojuoksu.

facebook

Colorway WordPress Theme by InkThemes.com